(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Minestrone (italská polévka)
Potřebné ingredience
2 lžíce olivového oleje, 1 mrkev, 2 řapíky celeru, 1 plechovka krájených rajčat Valfrutta (v létě čerstvá 4-5), 1 stroužek česneku, 1 slepičí bio bujón, 1 plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu (nebo 2 hrsti uvařené zvlášť), sůl,pepř, hrst bazalky, 1 lžička bazalkového pesta (nemusí být), ev. cukr
Postup přípravy
Na oleji osmažíme kostky mrkve a celý stroužek česneku (asi 2min.), poté zalijeme 1/2 l vody, vyndáme česnek, přidáme bujón a vaříme asi 5min. Poté přidáme kousky celeru a vaříme dalších 5-10min. Přidáme rajčata, fazole a nahrubo nasekanou bazalku, necháme chvíli povařit. Nakonec vmícháme pesto a podle chuti osolíme, opepříme, ev. přidáme cukr.
...
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Maartina B.
(upraveno)
16. 3. 2017, 13:45
Výborná moc děkuji za recept